Mindfulness trainingen

Harmonie in jezelf.

Mindfulness Training

De 8-weekse MBSR-MBCT Training

De training bestaat uit het beoefenen van verschillende werkvormen: meditatie- en ontspanningsoefeningen en bewustwordingsopdrachten, theorie en huiswerkopdrachten. De training is ontstaan vanuit een boeddhistische visie, gekoppeld aan een wetenschappelijk onderbouwde methode. Het inbouwen van tijd voor  het doen van de oefeningen is noodzakelijk om mindfulness eigen te maken. Elke deelnemer ontvangt bij aanvang een werkmap.

De training is zowel individueel als in groepsverband te volgen.

Wat leer je tijdens de training?

Tijdens de training leer je hoe je door bewuste, vriendelijke aandacht te richten, zonder oordeel, zelfkennis ontwikkelt en hierdoor nieuwe keuzes kunt maken. Hoe je vanuit Acceptatie kunt Loslaten. Je groeit in bewustwording. Je herkent ingesleten patronen en reacties(coping).

Tijd voor NIET doen versus de automatische piloot. Je leert stress te herkennen en je leert oude belemmerende patronen te doorbreken en goed voor je zelf te zorgen. Je leert vriendschap te sluiten met jezelf en dus met anderen (-; Je leert energie te doseren (efficiënt bij burn-out symptomen).

Je leert ook hoe je meer levensvreugde en een positief zelfbeeld ontwikkelt. Kortom een zeer effectieve training waar je handvatten krijgt om structureel iets te veranderen in je leven. Harmonie met en in jezelf.

Mindfulness: een ontdekkingsreis

Mindfulness is een ontdekkingsreis die met aandachtige beoefening en geduld, vanaf “het zaadje” wortel schiet, groeit en tot volledige bloei komt en je leven heelt van moment tot moment en van dag tot dag… (Jon Kabat-Zinn)

Wordt de training vergoed?

N.b.: Vergoedingen zijn soms (deels)mogelijk via enkele ziektekostenverzekeraars(aanvullende verzekering). B.v. Zilveren Kruis en IZA.  Via de werkgever: vanuit het budget persoonlijk ontwikkeling of budget ziekteverzuim.

De training wordt gegeven door een professionele, ervaren gecertificeerde mindfulness trainer.  Aangesloten bij Beroepsvereniging van Mindfulnesstrainers (VVM) 

 Nieuw: Korte cursus(3 weken): Master Your Mind. De Kracht van Meditatie. Data: maandagavond 13 mei, 27 mei, 3 juni (19.30-21.30) Locatie: Damweg, Tilligte. Heb je interesse, meld je dan z.s.m. aan(max. 5) en pluk de vruchten van deze zeer waardevolle investering in jezelf. Tarief: euro  99,- Vrijblijvende Info en opgave: 06-40594579