DRU Yoga

DRU het gewoon (-;

Dru Yoga

Dru yoga vindt zijn oorsprong in Hatha Yoga en omvat klassieke yogahoudingen (asanas), ademhalingstechnieken (pranayama) handgebaren (mudras) positieve affirmaties, heldere visualisaties en krachtige reeksen van houdingen die vloeiend en afwisselend dynamisch worden uitgevoerd.  Bijv. de Zonnegroet en Krijger series.

Energy Block Release

Dru yoga onderscheidt zich door toevoeging van de prachtige EBR reeksen (Energy Block Release). De vloeiende en eenvoudig uit te voeren bewegingen helpen om spanning en energie blokkades los te laten, op zowel fysiek, mentaal als emotioneel niveau.

Hoofdkenmerken van Dru Yoga

De spinal wave, de golfbeweging van de wervelkolom en de draaiing van de wervelkolom zijn de hoofdkenmerken van Dru yoga. Deze zorgen voor een gezonde en actieve wervelkolom.

Een goede houding, alignment is een belangrijk punt van aandacht.

Met Dru yoga werk je ook aan het in balans brengen van de energie centra in je lichaam (chakra’s of energiewielen) en open je de toegang naar de krachtige energie van het Hart. Dru yoga wordt daarom ook yoga van het hart genoemd. Het geeft ruimte en compassie. Her woord Dru verwijst naar Dhruvam (de poolster). Het stille punt in ons zelf. Zoals het oog in de orkaan.

“Binnen de zachte stroom van de beweging, ontstaan er binnen de les weldadige momenten van stilte, die we “Dru momenten van stilte” noemen.”

Buitenyoga Yogales in de natuur in Twente

Waarom Dru Yoga?

Dru yoga zorgt voor een flexibel en krachtig lichaam.  Het draagt bij aan een goede houding en ademhaling.  Je leert ontspanningstechnieken. Hierdoor kan het lichaam weer herstellen en  opladen.

Bovenal ontwikkel je meer bewustzijn om naar je lichaam te luisteren. Je gaat jouw grenzen beter aanvoelen. Jouw leermeester! In het dagelijkse leven moeten vaak veel ballen in de lucht worden gehouden. Dru yoga zorgt voor een gezonde balans tussen lichaam en geest.

Het is laagdrempelig en je werkt aan jouw algehele gezondheid! Vitaal door yoga!

In een Dru yogales worden de asana’s  en meditaties ondersteund door passende muziek. Respect voor ieders Uniek Zijn. Acceptatie i.p.v. prestatie. Plezier staat voorop. DRU het gewoon (-;

Door wie?

Yogabird Twente is opgericht door Anita Kienhuis. Zij is een gediplomeerd en ervaren Yoga docent en Mindfulness Trainer. Tevens is zij oprichter en eigenaar van De Wandelcoach Twente.

Locatie Yogalessen

De lessen worden gegeven in een mooie, serene en ruime yogazaal in het Klooster van Denekamp (Franciscushuis). Daarnaast worden er ook buiten yogalessen gegeven in de prachtige Twentse natuur.